Artikel Schmidt zeevis

Subliem visje uit de TekTherm+
Restaurant Vis aan de MAAS in Rotterdam de ontdekking waard

Ter hoogte van de molen in Delfshaven en dan afslaan richting de Maas komt u via de Schiehavenweg uit op de Schiemond. U ziet dan een restaurant op de hoek met een panoramisch zicht op de Maas.

Het is een knus restaurant met 60 plaatsen en bij goed weer kunnen er op het terras aan de rand van de Maas nog 80 gasten genieten van het uitzicht.

Het genieten van het uitzicht is nummer 2. Op nummer 1 staat in dit restaurant de kraakverse vis en de sublieme bereiding.

Eigenaar en chef Ronald Meulman ontdekte jaren geleden het geheim van de Spaanse collega Joan Roca, chef-kok en tevens eigenaar van het beroemde Spaanse restaurant “El Celler de Can Roca” in Girona, die de precisie oven TekTherm+ heeft mede ontwikkeld. Een unieke samenwerking om met kennis over voeding en technologie een uniek apparaat te bedenken, waaraan alles anders is dan standaard. Waarbij het mogelijk wordt op hoge temperaturen te roosteren, maar ook op zeer lage temperaturen op Slow-cooking / Sous-vide wijze te bereiden. De zgn. TSC technologie, die van 30°C tot 260°C is in te stellen, bewijst vooral zijn stabiliteit om de temperaturen in te stellen met een precisie van ± 0,2°C. Het eindresultaat liegt er niet om. Door te "koken" in vacuüm op lage temperatuur behoud het product zijn structuur, smaak, sappen, vitamines en gewicht. Een ware zintuiglijke beleving! Dit was de reden voor chef Ronald Meulman om de oven niet alleen voor eigen keuken te gebruiken, maar deze ook te importeren voor verkoop aan collega’s in het land. Waaronder ook de Liberije in Zwolle.

De vaste clientèle van Restaurant Vis aan de Maas kunnen de kwaliteit van de visgerechten hogelijk waarderen. De prijzen zijn voor deze kwaliteit aan de lage kant . Er is al een 4-gangen menu voor € 29,00, dat om de twee weken wordt vernieuwd. Ronald en Helena Meulman en hun team zien alleen vrolijke gezichten aan tafel. Of zou het komen door de huisgemaakte Catalaanse Allioli van Helena?